Overslaan en naar de inhoud gaan
Powered by: howest.be

Het ontstaan van het ICF-Lab

In maart 2014 startte Howest, vanuit de opleiding Sociaal werk, een onderzoeksproject genaamd het ICF-Lab.

Het werkveld zag meer en meer het belang in van de biopsychosociale visie en interprofessioneel samenwerken. Zowel in Vlaanderen als internationaal ondervond men ICF als een geschikt kader dat hiervoor concrete handvaten biedt. Verschillende sectoren verkenden de mogelijkheden, zoals de CLB-sector, de (ambulante) revalidatiesector en VDAB.

Organisaties ondervonden dat het niet evident was om ICF te implementeren. Door de omvangrijkheid biedt het heel wat mogelijkheden, maar is het ook belangrijk om het aan te passen aan de eigen werking om het zo efficiënt te kunnen gebruiken. Voldoende kennis is hierbij cruciaal. 
Vanuit Howest geloven we in de mogelijkheden van ICF en ontwikkelden we het expertise- en vormingscentrum ICF-Lab om zo voldoende expertise te ontwikkelen en het ruime werkveld gericht te ondersteunen bij de implementatie van ICF.

Het ICF-Lab richt zich op drie pijlers: werkveld, onderzoek en onderwijs. Bij het onderdeel ‘Doelstellingen en realisaties’ kan je hier concreter info over terugvinden.