Overslaan en naar de inhoud gaan
Powered by: howest.be

Doelstellingen en realisaties - Werkveld

Doelstelling

Het ICF-Lab ondersteunt het werkveld op maat bij het implementeren en hanteren van ICF.

Het ICF-Lab bevordert de samenwerking tussen sectoren en organisaties door een schakel te vormen op vlak van het delen van kennis en expertise van ICF.

Verwezenlijkingen

Het ondersteunen van het werkveld bij de implementatie en het gebruik van ICF is een centrale taak van het ICF-Lab. Zo vertalen we ICF op een laagdrempelige manier zodat het werkveld zich hierover kan informeren. We ontwikkelen hiervoor een kennisclip die laagdrempelig ingaat op het classificatiesysteem van ICF. Je kan deze kennisclip terugvinden op volgende pagina

Zo geven we vormingen op maat over ICF in organisaties.

Hiernaast coachen we organisaties bij het implementeren van ICF. Hiervoor werd een coachtingstraject ter proef gedaan in een CAR. De methodiek werd aan de hand hiervan vorm gegeven. Net zoals concreet staat omschreven in de ‘visie op de aanpak’ plaatsen we vanuit het ICF-Lab het beslissingsrecht, de actieve betrokkenheid, de expertise en de beleving van de medewerkers van de organisatie centraal.

Omdat het ICF-Lab van mening is dat de aanwezige expertise maximaal moet benut worden en samenwerking hierbij belangrijk is, bouwt het ICF-Lab een nationaal en internationaal netwerk op. Zo willen we actief samenwerken met dit netwerk, waaronder met het ICF-Platform, om de aanwezige expertise maximaal te kunnen inzetten.